Сравни
0 Количка
Категории

Hansa

 

Hansa е марка с дългогодишна история на развитие. Създадена е от германската компания Magotra Handelsgeselshaft, която е започнала производство на домакински уреди през 1999 година въз основа на полската компания Amica Wronki SA. Последната е основана през 1945 г. под името Wromet, произвеждаща земеделска техника.


През 1957 г. се произвежда първата печка на газ и въглища в Wronki фабриката, където са изработени и продуктите Hansa. През следващите години Специалисти са подобрили производството на нагревателните спрямо резултатите от изследвания на потребителите и прилагане на нови технологични постижения в процеса на сглобяване на уреди.

Експортните пазари винаги са били важни за фабриката. Така например Съветския съюз е един от основните консуматори на продуктите през 1961 година. По това време са правени готварски печки, продавани под марката Wromet. През 1981 г. компанията започва продажбите в Източна Германия и добавя електрически печки към портфолиото си.

В края на 80 -те години СССР се разпада и много компании се сблъскват с проблеми от загуба на основни потребители като резултат някои от тях загубват водещите си позиции на пазара, а други дори престават да съществуват. В един труден период мениджърът на Amica Wronki SA решава да модернизира фабриката, да влезе в новия експортен пазар и да запази водещите позиции на компанията. В резултат на това доставките до Западна Германия са започнали в края на 80 -те години.

 

През 1992 г. дружеството е преименувано на Amica Wronki . Същата година домакинските уреди за вграждане с оригинален дизайн са пуснати. Това е в основата на бъдещото производство на Hansa. Трябва да се признае, че това е първата продукция за вграждане в Полша.

След приватизацията през 1994 г., Amica Wronki е вписана от 1997 г. насам на Варшавската фондова борса. През 1994 г. фабриката за хладилници отваря. Целта за тази сериозна стъпка на топ мениджърите на фирмата е да дадат на потребителите всички видове домакински уреди . През 1996 г. изграждането на фабриката завършва и първият хладилник е произведен с използването на най-новите технологии .

За по-малко от 4 години компанията решава да разшири продуктовото си портфолио отново. И новата WM фабриката е построена. Иновативните технологии и уникални екологично чисти материали, които се използват в производството за двете фабрики ги правят наистина уникални за Полша .

Днес структурата на фирмата се състои от две модерни фабрики за печки и домакински уреди за вграждане.


С четирите марки Amica, Gram, Hansa и Premiere продажбите на компанията са фокусирани върху Европа. Amica е основната марка на пазарите в Германия и Полша, докато Gram е на скандинавските страни, а Hansa - на пазарите от Източна Европа.
В Полша през 2011 Amica е с пазарен дял от 15 на сто и е лидер на пазара. За общите продажби на групата са допринесли Amica с повече от 60 на сто, с 24% следвана от марката Hansa и с пет процента Gram. През 2012 са генерирани около 77 милиона евро продажби в Германия.

 

 

 

Източници: http://www.hansa.ru/en/about/history/ , http://de.wikipedia.org/wiki/Amica_Wronki_%28Unternehmen%29

0